środa, 25 lipca 2012

Warzywny "gulasz" z mięsem mielonym

Składniki na około 3-4 porcje:

ok 350 g mięsa mielonego
pół czerwonej papryki
pół zielonej papryki
pół cukinii (dużej)
cebula
duży pomidor
3 ząbki czosnku
sól, pieprz
czerwona papryka w proszku
*natka pietruszki


1) podsmażamy mięso na oleju, dodajemy sól, pieprz, wciskamy 2 ząbki czosnku
2) w garnku rozgrzewamy trochę oleju
3) siekamy cebulę i ząbek czosnku, wrzucamy do garnka, chwilę dusimy
4) kroimy paprykę w paski, cukinię w półkola, pomidora w małą kostkę
5) dorzucamy paprykę i cukinię do garnka, dusimy około 10-15 minut
6) kiedy warzywa trochę zmiękną, dodajemy pomidora
7) dusimy kolejne 10 minut
8) dodajemy mięso, gotujemy jeszcze chwilę bez przykrycia
9) doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czerwoną papryką w proszku
10) można podawać posypane natką pietruszki




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz