niedziela, 26 sierpnia 2012

Fasolka z szynką i serem

Danie to jest idealnym daniem na lekką kolację, bardzo dobrze komponuje się z czerwonym winem.
 
 
Składniki na dwie porcje:
 
 
fasolka szparagowa na dwie osoby
4-5 plastrów szynki
50 g sera pleśniowego (ja wzięłam ser pleśniowy kremowy z niebieską pleśnią - można wybrać gorgonzolę, lub inny ser, który się roztopi)
oliwa
sól, pieprz
oliwa
bazylia
 
 
1) odcinamy końcówki fasolki i gotujemy ją przez 20 minut w osolonej wodzie
2) odsączamy fasolkę na sitku i wkładamy na patelnię
3) kroimy szynkę w paski lub rwiemy ręką i dokładamy do fasolki
4) dodajemy ser pokrojony na małe kawałki
5) polewamy oliwą i lekko podsmażamy aż ser się roztopi
6) posypujemy solą, pieprzem i posiekaną bazylią
 
 
Smacznego!
 
 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz