wtorek, 14 sierpnia 2012

Sałatka z kurczakiem, mango i sosem musztardowo-miodowym

Przyznaję się, że pomysł został wzięty z Pizzy Hut w Monachium. Postanowiłam jednak zrobić to danie po swojemu. Przedstawiam jej wysokość sałatkę z kurczakiem, mango i sosem musztardowo-miodowym!


Składniki na jedną porcję:

pierś z kurczaka
gotowa panierka do kurczaka lub bułka tarta i jajko
kilka liści karbowanej sałaty
ze dwie garście rukoli
garść mango pokrojonego w małą kosteczkę
garść pokrojonej w paski papryki

* ilość składników można dowolnie zmieniać, wszytsko zależy od waszego apetytu

Sos:

4 łyżeczki śmietany
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka płynnego miodu

1) pokroić kurczaka w kawałki, posypać panierką, usmażyć na złoty kolor
2) położyć warzywa i mango na talerzu lub w misce
3) na górze położyć kawałki kurczaka
4) wymieszać razem składniki na sos
5) polać sosem lub podawać z miseczką sosu obok

* w Pizzy Hut podano tą sałatkę z kawałkiem pieczywa czosnkowego

Smacznego!





2 komentarze:

  1. Ale ładnie zielono. Lubię to! Ja dziś jadłam z zielonych warzyw szpinak,a zamiast kurczaczka była rybka. Pychota

    OdpowiedzUsuń
  2. Szpinak jest pyszny, szkoda że tak mało osób go je! I tyle fajnych rzeczy można z niego zrobić ;) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń