Przyznaję się, że pomysł został wzięty z Pizzy Hut w Monachium. Postanowiłam jednak zrobić to danie po swojemu. Przedstawiam jej wysokość sałatkę z kurczakiem, mango i sosem musztardowo-miodowym!
Składniki na jedną porcję:
pierś z kurczaka
gotowa panierka do kurczaka lub bułka tarta i jajko
kilka liści karbowanej sałaty
ze dwie garście rukoli
garść mango pokrojonego w małą kosteczkę
garść pokrojonej w paski papryki
* ilość składników można dowolnie zmieniać, wszytsko zależy od waszego apetytu
Sos:
4 łyżeczki śmietany
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka płynnego miodu
1) pokroić kurczaka w kawałki, posypać panierką, usmażyć na złoty kolor
2) położyć warzywa i mango na talerzu lub w misce
3) na górze położyć kawałki kurczaka
4) wymieszać razem składniki na sos
5) polać sosem lub podawać z miseczką sosu obok
* w Pizzy Hut podano tą sałatkę z kawałkiem pieczywa czosnkowego
Smacznego!
Ale ładnie zielono. Lubię to! Ja dziś jadłam z zielonych warzyw szpinak,a zamiast kurczaczka była rybka. Pychota
OdpowiedzUsuńSzpinak jest pyszny, szkoda że tak mało osób go je! I tyle fajnych rzeczy można z niego zrobić ;) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuń